Ανακοίνωση

pazari

5ο Διασχολικό Ανταλλακτικό Παζάρι Άνω Πατησίων (18 Μαρτίου 2018

           Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 142ου Δημοτικού και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 25ου, 39ου, 46ου, 101ου, , 129ου, 139ου, 173ου, 174ου Δημοτικών Σχολείων μαζί με μια μεγάλη ομάδα εθελοντών γονέων οργανώνουμε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 το 5ο Διασχολικό Ανταλλακτικό Παζάρι Πατησίων. Μαζί μας φέτος θα είναι και οι νηπιαγωγοί και γονείς 3 νηπιαγωγείων της περιοχής μας, του 38ου, του 99ου και του 145ου.

Γιατί ανταλλακτικό παζάρι; 

        Το κίνημα της ανταλλακτικής οικονομίας, τα χαριστικά παζάρια, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, οι δράσεις αλληλεγγύης, που οργανώνονται από συλλογικότητες σε όλη τη χώρα και τους χώρους, επιχειρούν τα τελευταία χρόνια όχι να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα των κατοίκων της χώρας μας, αλλά να ανακουφίσουν από την ελλιπή κάλυψη των αναγκών και κυρίως να ενισχύσουν τους κοινωνικούς της δεσμούς. Οργανώνοντας ανταλλακτικά παζάρια στα σχολεία μας εκπαιδεύουμε εμάς και τα παιδιά μας στην αλληλεγγύη και στη συνειδητοποίηση των αναγκαίων και επαρκών για τη ζωή μας. Υπάρχουν πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, υπάρχουν πράγματα που τα έχουμε ανάγκη. Καλλιεργώντας την αχρήματη ανταλλαγή αναπτύσσουμε κοινωνικά δίκτυα, ερχόμαστε σε επαφή και επικοινωνία σε μια εποχή που δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή.

Τι ανταλλάσουμε;

Αποχωριζόμαστε και αναζητούμε ρούχα (βρεφικά, παιδικά, ενηλίκων), παπούτσια, σχολικά είδη (τσάντες, κασετίνες), παιχνίδια κάθε είδους, βιβλία (παιδικά και ενηλίκων, CD, επιτραπέζια παιχνίδια, αποκριάτικες στολές,  γυναικεία αξεσουάρ, παζλ, DVD για παιδιά και ενηλίκους. Όλα τα είδη μπορούν να είναι είτε ενηλίκων είτε παιδικά.

Πώς γίνεται η ανταλλαγή;

– Εντοπίζουμε τα αντικείμενα που θέλουμε να αποχωριστούμε οριστικά.

Φροντίζουμε να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά και να λειτουργούν. Σε

αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτά από την ομάδα διοργάνωσης

– Τα δίνουμε σε κάποιο μέλος της ομάδας οργάνωσης του παζαριού

– Το μέλος της οργανωτικής ομάδας μας εφοδιάζει με τα κατάλληλα κουπόνια που

θα χρησιμοποιήσουμε την ημέρα του παζαριού για την απόκτηση των

αντικειμένων που μας ενδιαφέρουν

Για κάθε αντικείμενο που δίνουμε αντιστοιχεί ένα κουπόνι (εξαιρούνται μικρού μεγέθους παιχνίδια).

– Δίνοντας ένα κουπόνι μπορούμε να αποκτήσουμε ένα αντικείμενο στο παζάρι

– Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε κάτι, μπορούμε να δώσουμε σε άλλον

τα κουπόνια

– Φέτος θα έχει ο καθένας μαζί του και τσάντες δικές του για τα ψώνια του!

Πού γίνεται το παζάρι;

Βρισκόμαστε σε έναν χώρο, μετατρέποντας το ανταλλακτικό παζάρι σε γιορτή αλληλεγγύης. Θα βρεθούμε λοιπόν στο 142ο δημοτικό σχολείο (Κρυστάλλη και Αννίνου), κοντά στην Πλατεία Παπαδιαμάντη.

Πότε γίνεται το παζάρι;

Το ανταλλακτικό παζάρι θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.

Πού και πότε φέρνουμε τα πράγματα;

Το Σάββατο 10 και 17 Μάρτιου από τις 9:00 π.μ μέχρι τις 15:00 π.μ. καθ’ όλη την τελευταία διάρκεια των δραστηριοτήτων μπορείτε να φέρνετε αντικείμενα στο σχολείο μας και να προμηθεύεστε κουπόνια. Σε περίπτωση που κάποιος γονέας δεν μπορεί να έρθει κανένα Σάββατο, θα πρέπει να καλέσει τον υπεύθυνο του μπαζαρ (Νίκο Αρβανίτη-6937104174) και να έρθει σε συνεννόησή για το ποτέ μπορεί να γίνει παραλαβή.

Τι άλλο;

Το δοκιμάσαμε πέρυσι, θα το κάνουμε και φέτος: την ημέρα της διοργάνωσης συγκεντρώνουμε πάνες-βρακάκια ενηλίκων και υποσέντονα για τις ανάγκες των τροφίμων στο Γηροκομείο της Αθήνας. Η περσινή «συγκομιδή» ήταν εντυπωσιακή και η χαρά που προσφέραμε στο Γηροκομείο, μεγάλη.

Έχει κι άλλο;

Έχει. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με ευθύνη των συμμετεχόντων συλλόγων η τράπεζα υλικού που θα απομείνει, θα διανεμηθεί σε φορείς, ανθρώπους και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική αλληλεγγύη ή έχουν ανάγκες.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s